Handtherapie, Fysiotherapie, amsterdam, watergraafsmeer, 1098, 1097, groepspraktijk watergraafsmeer, manuele therapie, podoloog, acupunctuur, mediation, psychotherapie

Manuele therapie

In deze praktijk wordt op het gebied van de manuele therapie gebruik gemaakt van twee methodes, die beide zonder kraken plaatsvinden.
De eerste methode is die volgens “Mulligan”. Hierbij wordt gezocht naar het voor de klacht verantwoordelijke gewricht. Bij deze methode wordt er, evenals bij de volgende, vanuit gegaan, dat een verkeerde positie van een gewricht kan leiden tot klachten. Bij een verkeerde positie heb je het over Stukjes van) millimeters. Hierdoor kunnen omliggende structuren overbelast raken. Deze methode is er op gericht om deze gewrichten een betere positie te geven. Dit gaat zonder kraken en heeft, mits ge├»ndiceerd, direkt resultaat. Er wordt gewerkt volgens het principe “PILL”, wat staat voor: Painfree, Instant result, Long Lasting.
De tweede methode is die volgens “van der Bijl”, waarbij de gewrichten drie-dimensionaal worden bewogen om op die manier een betere werking te krijgen en klachten die door de dysfunctie zijn ontstaan te verhelpen.